MONTCEL

La Casa

Qui som

Som d’una família arrelada a la terra del Pallars Jussà des de fa vàries generacions, quan el cens dels pobles encara es feia per focs, que equivalia a dir cases i famílies. El Montsec ha estat present a la vida quotidiana de la meva mare, dels meus avis i dels nostres avantpassats. Veure com el sol il·lumina, en l’eixida i en la posta, tota la silueta del vessant nord de la muntanya ha estat i és la imatge que la mirada reté permanentment. La terra i el cel s’agermanen al cap del Montsec, confonent, allò més proper, amb allò més elevat.

En honor dels meus avantpassats i de la terra que ens acull neix el nom de la casa rural que et vol acollir: Montcel. La unió de dues meravelles inseparables: el Montsec i el Cel.

Una casa plena d’història. Construïda a principis del segle XVII pel noble Onofre d’Àger i de Luna, després antiga rectoria de l’església de Guàrdia i encara abans, casa dels pares de qui va ser 102è president de la Generalitat de Catalunya, Pau d’Àger i d’Orcau (1659 -1662) comandant de l’Orde de Sant Joan de Jerusalem.

Natura i essència medieval

La casa rural Montcel es troba dins el poble de Guàrdia de Noguera (Pallar Jussà), una vila medieval nascuda a l’abric del Castell de Guàrdia que coronava el serrat per garantir el control visual des de Tremp fins al congost de Terradets. Les vistes que ofereix són privilegiades.

El poble es va construir a finals de l’Edat Mitjana com una vila closa, protegida per muralles de les que encara queden tres dels quatre portals per accedir-hi. Caminant pels seus carrers empedrats flanquejats per cases senyorials que semblen palaus, i a la vora de l’església de Santa Maria, arribareu a la casa rural Montcel, l’edifici on antigament s’ubicava la rectoria, construït el 1609 i ara completament reformat i equipat per a poder oferir el màxim confort i que puguis sentir-te com a casa.

Una casa rural amb essència medieval, dissenyada per gaudir del silenci i la natura.

Fes aquí la teva