MONTCEL

L'Entorn

Montcel està ubicada a la part baixa del Pallars Jussà, una comarca prepirinenca plena d’indrets d’una immensa riquesa natural i que comprèn gran part de la conca del riu Noguera Pallaresa. El mateix riu ofereix una àmplia diversitat d’activitats aquàtiques, des de poder gaudir de les tranquil·les platges d’aigua dolça dels embassaments de Sant Antoni i Terradets, o fer sortides amb canoa o caiac, fins a d’altres més intenses com el ràfting.

La Serra del Montsec fou declarada zona Starlight per les seves especials condicions d’observació astrològica que podrem gaudir al seu Parc Astronòmic del Montsec. També hi podem trobar els espectaculars congostos de Mont-rebei i de Terradets: el de Mont-rebei, amb una banda a Catalunya i l’altre a l’Aragó. Tenen un indubtable valor ecològic per la fauna salvatge que alberga, entre la qual cal destacar les aus rapinyaires, i per la bellesa del seu paisatge agrest. Té un gran atractiu per a escaladors i espeleòlegs, ja que s’hi troben excel·lents parets i alguna cova com la Colomera.

Per altra banda, el congost de Terradets conforma un bell paratge natural on es realitzen activitats de tot tipus com escalada, espeleologia, hípica, esports aquàtics i parapent.

Es tracta d’una zona plena de rutes per fer descens amb bicicleta i de camins per fer senderisme, explorar, fer excursions i descobrir indrets molt poc coneguts i amb molts anys d’història, com el Castell de Mur o la Col·legiata de Santa Maria de Mur (del segle X). Espais on l’arqueologia i la geologia, o inclús el llegat dels dinosaures, són els veritables protagonistes. Un territori on el temps s’atura, on encara avui la seva economia segueix arrelada a la terra amb l’agricultura i la ramaderia com eixos motors.

Us convidem a gaudir d’activitats a la natura durant tot l’any, de visites culturals per a tota la família, de la gastronomia pallaresa, de la història de la comarca i a descobrir, en definitiva, el Geoparc “Orígens”, reconegut per la UNESCO l’any 2018.

Un indret d’una immensa riquesa natural i que comprèn gran part de la conca del riu Noguera Pallaresa.

×